Acasa Grupuri bucuresti
Categoria Membri Tip grup Data fondarii
Orase si cartiere 96 public 11 Noiembrie 2006
Inscrie-te in grup
Moderator
Ultimii membri inscrisi in grup
Vezi toti membrii »

BUCURESTI

 Bucurestiul este un centru politico-administrativ, economic si cultural cu vestigii materiale din Paleolitic, si atestat documentar din 20 septembrie 1459. Bucurestiul, cel mai important centru urban al României (cu o populatie de sase ori mai mare decât al celui de-al doilea oras ca marime Iasi), nu este doar un loc ce atrage turisti dar si punctul de plecare pentru multe din zonele turistice din tara. Parcuri mari si lacuri, care dau orasului ota de "oras gradina" sunt alaturi de puncte de atractie in imediata apropiere: padurea si lacul Snagov (incluzând si manastirea renovata asezata pe o insula in mijlocul lacului), Mogosoaia - cu palatul lui Constantin Brâncoveanu, padurea Pustnicu, manastirile Cernica si Pasarea, padurea Baneasa (cu cea mai mare gradina zoologica din România), lacul si mamastirea Caldarusani (fondata in timpul domniei lui Matei Basarab). Museul Satului in aer liber (al doilea ca importanta in Europa dupa cel din Stockholm), Muzeul Taranului Român, Muzeul National de Istorie sau bisericile din secolele 16 - 17 nu ar trebui ocolite de turisti. Iubitorii de arta contemporana pot admira si chiar cumpara din galeriile de arta din centrul orasului picturi ale artistilor contemporani.
Bucuresti este capitala tarii, cel mai mare oras si principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educational, stiintific si cultural din Romania. Situat in S-SE tarii, la o altitudiine de 60-90 m, pe râurile Dâmbovita si Colentina, la 44°25'50" latitudine nordica (ca si Belgradul, Geneva, Bordeaux, Minneapolis) si 26°06'50" longitudine estica (ca si Helsinki sau Johannesburg). Orasul are o suprafata de 228 kmp si o o populatie de 2.021.000 (la 1 ianuarie 1998), ceea ce inseamna cam 9% din totalul populatiei si cam 15% din cea urbana. Din punct de vedere al numarului de locuitori Bucurestiul este al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul.

Clima: vara este foarte cald (in iulie temperatura medie este de 23°Celsius) si iarna este geroasa (in ianuarie temperatura medie este de -3°Celsius). Precipitatiile sunt scazute, in medie 585mm pe an, dar au debitul mai ridicat vara.


Adauga subiect nou

Subiect Membru Detalii
Cumpărați bani contrafăcuți, pașapoarte reale și false (whatsapp: +12182884075), permis de conducere, permis de ședere, viză, carte de identitate, IELT etc.
Ne ocupăm și vă specializăm în a vă ajuta să vă înregistrați TOEFL, IELTS, IDP, ESOL, GMAT CELTA / DELTA, DEGREE, DIPLOME și alte certificate de limbă engleză. Noi producem cu ușurință TOEFL & IELTS, ESOL și CELTA / DELTA,...(mai mult)
Raspunde Citeaza Editeaza
adaugat pe
05 Ianuarie 2018


1 raspunsuri
Se gasesc chirii decente in Bucuresti?
Cu intrebarea asta ma confrunt cand vorbesc cu majoritatea rudelor tinere care viseaza sa vina in Bucuresti - fie cu studiile, fie sa-si gaseasca un loc de munca. Cred ca raspunsul este "depinde". Si anume de locul in care cauti: in centru, la periferie....(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
12 Decembrie 2013


1 raspunsuri
Acvarii in Bucuresti
Salut!Pentru k acest lucru ma pasioneaza si in acelasi timp e si meseria mea voi prezenta aici acest subiect.Din pacate Bucurestiul e singura capitala din Europa fara acvariu public.Cel d la Constanta nu stiu cum arata acum dar in 2.006,imobilul avea...(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
23 Februarie 2007


4 raspunsuri
Istoricul orasului Bucuresti
Inca din epoca paleolitica exista dovezi care atesta aparitia omului pe malurile Colentinei si Dâmbovitei. În epoca neolitica se trece de la locuinta "bordei sapat sub pamânt" la cea de la suprafata, construita din lemn si lut.
Pâna la 1800 î.H.:...(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
21 Februarie 2007


1 raspunsuri
ATRACTII TURISTICE
Atractii turistice:
· Biserici
o Manastirea Mihai Voda fondata in 1591 de voievodul Mihai Viteazul
o Biserica Radu Voda Church (sec. XVII)
o Biserica Stavropoleos(sec. XVII)
· Monumente istorice si arhitecturale
o Curtea Veche (sec....(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
21 Februarie 2007


2 raspunsuri
Vezi toate subiectele
Cere.ro