Acasa Grupuri Zatul de cafea - Scrub natural pentru piele!
Categoria Membri Tip grup Data fondarii
Sanatate 9 public 28 Noiembrie 2008
Inscrie-te in grup
Moderator
Ultimii membri inscrisi in grup
Vezi toti membrii »
Cafeaua


Poza Vei vedea ca acest tratament anticelulitic da rezultate excelente daca vei repeta procedeul cel putin de doua ori in fiecare saptamana



Boabele de cafea sunt fructele unor plante din familia Rubiaceae (Coffea arabica cu boabe de calitatea superioara si f aromata si Coffea canephora). Din cele 80 de soiuri de cafea, din care se cultiva, doar patru tipuri de cafea se cultiva in cantitati industriale: cafeaua Arabica, cafeaua Robusta, cafeaua Liberica si cafeaua Maragogype. Cafeaua arabica este cea mai apreciata si mai raspandita specie de cafea; cafeaua robusta are un gust mai neutru, este mai putin aromata decat arabica si este foarte apreciata in gama de cafea solubila; cafeaua liberica este de o calitate mediocra iar ultima specie este un hibrid intre primele 2.
Calitatea cafelei e influentata si de locul de cultivare, depozitare si prajire a boabelor de cafea. Cafeaua dateaza de mai bine de 1000 de ani. Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa, insa o foloseau drept aliment si nu bautura ca in zilele noastre.  Se folosea in manastiri, fie de catre calugari,  pentru a inlatura oboseala in timpul ceremoniilor religioase de lunga durata, fie de razboinici, pentru a avea mai multa energie in timpul  luptelor purtate cu alte popoare. Primii ce au gustat aceasta minunatie , transformata in licoare, au fost cei din Orientul Mijlociu. Se pare ca originea cafelei se afla pe continentul african, intr-o zona a Etiopiei cunoscuta sub numele de "Kaffa", de acolo raspandindu-se in Yemen, apoi in Arabia si Egipt. Abia spre sfarsitul secolului XIV-lea aceasta a fost adusa si din Europa. Asemanarile fonetice dintre cuvantul "cafea" si echivalentii sai europeni ( in italiana "caffe", in franceza "caffe" si "kaffee" in germana, de exemplu), i-au determinat pe oameni sa creada ca numele provine din "Kaffa", provincia etiopiana de unde cafeaua isi trage obarsia. Dar o alta ipoteza a sugerat ca acest cuvant povine din arabescul "quahwek", care inseamna "stimulant".
Brazilia e producatorul cel mai mare de boabe de cafea verde, ce reprezinta ca. 28,2 % din produc�ia mondiala.  Alte tari mari producatoare de cafea sunt Vietnam, Indonezia sau Columbia.  Consumatorii cei mai importanti sunt USA, Germania, Franta, Japonia si Italia.
"Cafeaua trebuie sa fie neagra ca noaptea, tare ca moartea dar dulce caiubirea", conform unui vechi proverb turcesc.
Gustul si aroma inconfundabila a unei cesti din aceasta licoare divina, ne imbie in fiecare dimineata pe noi, muritorii de rand si tot ea, cafeluta, ne astepta cumintica pe birou, sa ne inunde simturile si sa ne faca sa ne simtim ca in al 9 lea cer dupa fiecare inghititura. Trebuie sa ne gandim insa ca aceasta poate avea atat efecte pozitive asupra organismului uman, cat si efecte mai putin placute (insa cazurile sunt foarte rare). In primul rand, s-a constatat ca substantele antioxidante din cafea protejeaza celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen, ceea ce este foarte bine. Efectele secundate negative in urma consumului excesiv de cafea sunt de genul: tahicardie, neliniste, tremuraturi, nervozitate, insomnii sau stari usoare de convulsie, insa acestea sunt datorate consumului excesiv de cafea (mai mult de 3,4 cesti de cafea pe zi). Ideal este consumul a maxim 2 cesti e cafea pe zi, de preferat pana in ora 14. Mai este contraindicata celor cu afectiuni precum hepatita cronica, ciroza, ulcer gastric sau  duodenal, guta, nevroza, dureri de cap, hipertensiune arteriala si enterocolita cronica, de asemenea, cafeaua nu este recomandata copiilor, adolescentilor si mai ales femeilor in perioada menopauzei si postmenopauzei, pentru ca favorizeaza osteoporoza. Din pacate cofeina nu are nici o valoare nutritiva si favorizeaza pierderea calciului, cafeaua bauta in exces timp indelungat nu duce la cresterea riscului de boli cardiace, cum s-a tot auzit in ultimul timp, fiind falsa informatia. Consumul de cafea imbunatateste timpul de reactie si vigilenta si creste buna dispozitie si activitatea intelectuala. Cafeaua contine antioxidanti (fenol, arome volatile) care impiedica distrugerea celulelor si, implicit, declansarea unor boli. Cantitatea de cofeina din cafea variaza foarte mult, in functie de tipul acesteia (cafea pentru filtru sau solubila, tare sau slaba).  O cescuta de cafea dupa fiecare masa ne imbunatateste considerabil digestia, ajutand persoanele care vor sa slabeasca. 

Stiati ca cele mai multe creme anticelulita au la baza ingredientelor active, cofeina? Stiati ca zatul de cafea, cel pe care majoritatea dintre noi il aruncam fara sa clipim, este un adevarat izvor de resurse pentru femeile care vor sa se pastreze frumoase? Acum femeile o sa intrebe cum este posibil acest lucru? Zatul de cafea te ajuta sa reduci celulita, are efect de scrub pentru ca inlatura celulele moarte ale pielii si ii confera  pielii sanatate pentru ca stimuleaza circulatia sangelui. Pentru imbunatatirea aspectului fizic si simplu si fara cheltuieli ar trebui sa te gandesti de 2 ori inainte sa arunci zatul care iti ramane dupa ce faci cafeaua.
Nu numai ca un tratament anticelulitic  folosind zatul de la cafea, nu presupune vreun efort financiar, dar efectele si rezultatele folosirii lui sunt dintre cele mai bune! Este mai sanatos si mai eficient decat orice alt exfoliant! Masajul cu zat de cafea indeparteaza celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule, tonifiind pielea.
Tratamentul trebuie facut in baie, in cada sau in cabina de dus, altfel risti sa faci curatenie generala dupa aceea. Asadar se amesteca zatul proaspat care ramane dupa prepararea cafelei, cu doua linguri de ulei de masline. Se amesteca bine si se intinde pe zonele care sunt afectate de celulita, coapse, picioare, burta, fundulet, etc. Se impacheteaza zonele pe care ai pus amestecul de zat de cafea cu folie de plastic si se ramane asa „impachetata” in jur de 10-15 minute, maxim 30 minute daca va permite timpul. Se indeparteaza folia de plastic si se curata ramasitele de zat. Se face un dus insa nu se va folosi gel de dus sau sapun. Stratul fin care a ramas dupa clatire va ramane sa intre in piele actionand. Sa nu va speriati daca pijamelele vor deveni usor patate dupa cateva purtari, acest lucru se mai intampla si dupa ce se folsoeste autobronzant (utilizatoarele stiu)  Vei vedea ca acest tratament anticelulitic da rezultate excelente daca vei repeta procedeul cel putin de doua ori in fiecare saptamana. O alta modalitate este aceea ca masajul zonelor afectate de celulita cu zat de cafea sa se faca simplu in cada, dupa clatire si tamponare cu un prosop pufos, se va face masaj cu ulei de masline extravirgin sau ulei din samburi de struguri (cunoscut ca puternic hidratant si prea bogat in vitamina E, fiind un elixir pentru mentinerea tineretii pielii).
Alte intrebuintari ale zatului de cafea:
De asemenea, daca vrei sa tii la distanta insectele, imprastie zatul de cafea in locurile in care banuiesti ca ar permite patrunderea insectelor in casa, precum si in curte si in gradina.
.De asemenea zatul de cafea este un adevarat "ingrasamant" pentru legume! Fermierii au descoperit aceasta intrebuintare care le-a asigurat cele mai frumoase produse agricole: rosii, morcovi, pepeni. Zatul de cafea adauga vitamine, minerale si nitrogen solului, imbunatatind calitatea legumelor si protejandu-le de "invazia"insectelor.
Brunetele isi pot clati parul cu cafea! De asemenea, acest procedeu foloseste si pentru persoanele cu parul roscat in nuante inchise, reimprospatand culoarea parului.
 Improspateaza bronzul obtinut in timpul verii! Se fierbe zatul de cafea in apa (o cana) si dupa ce s-a racit aplica pe piele. Lasa-ti pielea sa absoarba cafeaua timp de 20 de minute si apoi indeparteaza cu apa rece.
 Odorizantul perfect pentru frigider! Este foarte simplu, trebuie doar sa pui zatul de cafea intr-un recipient si sa-l depozitezi in frigider. Va elimina mirosurile deranjante!
Daca deranjeaza mirosul scrumierei si nu se scapa nicicum de el, se imprastie putin zat si se  foloseste un prosop pentru a curata scrumul de tigara. Apoi, se spala cu apa fierbinte
.

zatul de cafea - body scrub natural si sanatos

http://foto.cere.ro/album-slideshow-Cafeaua+-+aromata+si+savuroasa+-+ne+face+diminetile+mai+frumoase-2327.html


Poza Zatul de cafea folosit ca body-scrub, te ajuta sa reduci celulita, are efect de scrub pentru ca inlatura celulele moarte ale pielii si ii confera pielii sanatate pentru ca stimuleaza circulatia sangelui


uleiul din samburi de struguri - f bun hidratant dupa masajul cu zat de cafea
-> informatii


Poza Dieta cu struguri este un excelent mijloc de detoxifiere a organismului si de pierdere a kilogramelor in plus. Este un medicament natural si un deliciu in gastronomie.


uleiul de masline - combinat cu zatul de cafea facea minuni in baie, contra celulitei!


Poza Uleiul de masline - miraculos - este acea licoare magica buna la toate: pentru o sanatate de fier, la diete, pentru par, unghii, tratarea diversor boli, etc.







Taguri: cafeaua coffe ness solubila boabe graunde macinate zat neagra buna aromata savuroasa exfoliant body scrub orient mijlociu espresso cappuccino macchiato moccachino caffe frappe amaretto irish

Adauga subiect nou

Subiect Membru Detalii
ma spal de 3 ori pe saptamana cu zat de cafea
insa nu ma mai impachetez ca nu mai am timp sa mai stau si cu folia prin casa juma d-ora....e un adevarat exfoliant si iti lasa pielea moale si catifelata, il recomand tuturor femeilor ce vor sa se mentina frumoase.
Raspunde Citeaza
adaugat pe
03 Decembrie 2008


1 raspunsuri
Vezi toate subiectele
Cere.ro