Acasa Grupuri Patrunjelul - bun la toate - mai bun decat spanacul sau portocala!
Categoria Membri Tip grup Data fondarii
Sanatate 5 public 20 Martie 2009
Inscrie-te in grup
Moderator
Ultimii membri inscrisi in grup
Vezi toti membrii »
Patrunjelul - bun la toate - mai bun decat spanacul sau portocala!


Poza Patrunjelul - bun la toate - mai bogat in Vitamina C decat spanacul sau portocala!




Poza  Este un tonic antioxidant si purificator al organismului, bogat in vitamine si minerale, pllin de vitaminele A, C, E, complexul B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod.

Proprietatile Patrunjelului:

Tonifieaza sistemul nervos

Fortifica sistemului imunitar.

Regleaza ciclul menstrual

Detoxifieaza organismul;

Reface digestia;

Fortifica ficatul, hraneste sangele si elimina toxinele, contribuind la intinerirea organismului;

Purifica sangele;

Regleaza nivelul estrogenului si reface circulatia sanguina a uterului.

Remedieaza intarzierea ciclului, sindromul premenstrual si efectele menopauzei (iritabilitate, depresie, caderea parului, etc) daca se consuma regulat.

Este diuretic (eliminand apa, ureea, acidul uric si clorurile) si depurativ

Vermifug

Este un puternic antianemic si antitumoral (are abilitati de neegalat in arderea grasimilor). Consumat crud, in salate, in ciorbe sau ca atare, patrunjelul verde protejeaza plamanii si caile respiratorii, ficatul, intestinul si rinichii de aparitia cancerului.

 Antioxidant , mentine elasticitatea si tineretea vaselor sanguine.

100 de grame de patrunjel proaspat contin 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan. Tocmai de aceea patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala si varza si contine mai mult fier decat spanacul. Se mai spune ca o legatura de patrunjel este egala in proteine cat 2 oua si tot minunatul patrunjel se afla pe podium la egalitate cu ceaiul verde in continutul de fluor care contribuie la mentinerea unei danturi puternice.

Patrunjelul este unul din cele mai folosite verdeturi de pe piata, la romani. Acesta aromatizeaza aproape orice mancaruri, folosindu-se des atat la supe, ciorbe, tocanite cat si la salate.
Un lucru foarte important si de retinut este acela ca sucul de patrunjel este foarte puternic, motiv pentru care se consuma in cantitati foarte mici sau in amestec cu alte sucuri de legume (morcov, telina sau spanac) si nu in cure mai dese de 1-2 saptamani (Sucul de patrunjel se recomanda cu precadere bolnavilor de hepatita sau anemicilor).

Din patrunjel se mai foloseste si se mai face, de asemenea si vinul, fiind un leac stravechi eficient in ameliorarea afectiuni cardiace si contribuind la insanatosire in cazurile de insuficienta cardiaca.
(reteta de vin de patrunjel: Zece tulpini proaspete de patrunjel, cu frunze cu tot, se pun se pun la fert intr-un litru de vin natural la care se adauga una-doua linguri de otet curat de vin. Se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi se topeste in aceasta fiertura o cantitate de 300 g miere de albine. Se ia de pe foc si se lasa sa stea 5 minute. Vinul se filtreaza fierbinte si se trage in sticlute curate, perfect uscate, clatite in prealabil cu alcool tare, apoi se astupa ermetic. Din acest preparat se vor lua doua-trei linguri pline pe zi.)

Bunicii nostri mai folosesc si astazi un leac foarte bun contra durerilor de carii dentare: se zdrobesc bine frunze de patrunjel pana se obtine o pasta care se framanta cu putina sare. Cocolosul format se introduce in caria dentara sau in urechea corespunzatoare partii dureroase. Durerea va trece foarte repede.

Poza tratamentele sau cura cu patrunjel sunt interzise gravidelor, intrucat pot provoca avortul, intrucat contine substanta numita apiol care stimuleaza contraciile uterine.
Poza  	Patrunjelul - bun la toate - mai bogat in Vitamina C decat spanacul sau portocala!

Singura situate cand nu se recomanda consumul de patrunjel este pentru femeile gravide pentru ca scade cantitatea de lapte.Se foloseste de asemenea pentru intarcarea bebelusului . De asemenea, tratamentele sau cura cu patrunjel sunt interzise gravidelor, intrucat pot provoca avortul, intrucat contine substanta numita apiol care stimuleaza contraciile uterine.

Patrunjelul nu a ocolit nici domeniul frumusete - sucul de patrunjel este folosit in cosmetica, pentru purificarea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, mentinandu-se peste noapte, iar dimineata se spala cu apa calda. Tenul va capata luminozitate si prospetime.

Planta verde este mai activa decat cea uscata. De asemenea, este mai activ patrunjelul cu frunza neteda decat cel cu frunza incretita.

patrunjelul se foloseste de asemena si sub forma de ceai. Bolnavilor reumatici  li se recomanda sa bea ceai de patrunjel. Efecte pozitive au aparut in cel mai scurt timp de la consumarea ceaiului. Femeilor cu probleme de menstruatie sau care au chisturi ovariene li se recomanda ceaiul de patrunjel care va regla si va ajuta, insanatosind grabnic persoanele in cauza.

Poza  	Patrunjelul - bun la toate - mai bogat in Vitamina C decat spanacul sau portocala!


Taguri: Petroselinum crispum patrunjelul terapeutic verdeata bogat vitamine vitamina radacinoasa mangan fier calciu potasiu sodiu sulf iod histidina aminoacid proprietati anticanceroase diuretic Vermifug antianemic antitumoral Antioxidant
Nici un subiect postat
Adauga subiect nou
Cere.ro