Acasa Grupuri O formatie cu spirit traditional pentru evenimentul dumneavoastra
Categoria Membri Tip grup Data fondarii
Personal/jurnal 1 public 27 Martie 2017
Inscrie-te in grup
Moderator

Muzica este parte din cultura oricarei civilizatii, aceasta inca din cele mai vechi timpuri a purtat un important rol in toate etapele din viata omului, incepand cu nasterea, pana la moartea sa. Muzica este modalitatea prin care arta intalneste cultura si spiritualitatea, asadar putem spune ca alaturi de pictura, muzica este cea mai importanta forma de arta din cultura unui popor. Evident, ca si in cazul romanilor muzica are radacini puternic prinse in negura inceputurilor acestei natii, de la Traci, la Daci, pana la Romani. Suntem o formatie  compusa din profesionisti iar prin munca noastra dorim sa pastram aceasta incarcatura a muzicii pe care dorim sa o oferim vine ca o completare la importanta evenimentului din viata fiecarui cuplu. Nunta este cu cantec, asa se zice din mosi-stramosi, iar daca este vorba de cantecul traditional, romante, lautareasca si nu numai, atunci venim cu mare drag sa va incantam.

Suntem o formatie pentru evenimente cu stil, eleganta si standarde inalte

            Am mai punctat si in alte articol importanta pastrarii cantului popular, mai ales in conditiile prezentului in care suntem inundati de muzica de proasta calitate din toate partile. Pastrarea culturii populare si a minunatelor sale cantece nu este chiar asa de usor pentru o formatiemai ales in conditiile in care alti artisti aleg sa abordeze un stil de muzica, ei bine sa zicem de o proasta calitate.

            Fiecare regiune a Romaniei are specificul sau de cant popular, iar noi ca si formatie intelegem acest lucru, oferind un repertoriu cuprinzator de melodii ce include stiluri ca cel banatean, maramuresean, sucevean, etc. Daca este sa vorbim despre lucruri dificile, exista o vorba foarte inteleapta care zice cam asa “e greu sa fi pe placul tuturor” insa, cu putina maestrie, dragoste fata de arta si muzica, spunem noi ca am reusit acest lucru pana acum, mai ales ca in spatale nostru ca si formative de  nunta sta un numar impresionant de evenimente la care am participat.

Ca si formatie avem un portofoliu chiar mai mare decat al altor formatii existente de foarte multi ani

            Revenind la cantul popular trebuie sa spunem ca in meseria noastra, ca si in oricare alta, exista persoane talentate, si altele care incearca sa isi acopere lipsa de talent. Sunt foarte multe asa-zise formatii care plaseaza sub titulatura de cant popular lautareasca iar pe langa asta, distrug toate versurile populare introducand elemente moderne, transformand muzica si cantul popular intr-un etno-dance care abia daca are vreo legatura cu traditia si spiritul real al muzicii populare romane.

            Existam ca si formatie inca de acum multi ani, si putem spune cu mandrie faptul ca am depasit multe alte formatii ca si numar de evenimente. Asadar, pentru toti cei care doresc o formatie ce poate interpreta atat cantul popular dar si melodii pe placul inimii dumneavoastra, pagina noastra de internet (ca totusi trebuie sa fim in rand cu lumea) este locul de unde puteti afla mai multe despre noi dar de asemenea, tot aici aveti si oportunitatea de a ne contacta. Va asteptam cu drag!

Nici un subiect postat
Adauga subiect nou
Cere.ro