Acasa Grupuri Friptura de miel, pentru masa de Paste - retete
Categoria Membri Tip grup Data fondarii
Gastronomie 4 public 14 Aprilie 2009
Inscrie-te in grup
Moderator
Ultimii membri inscrisi in grup
Vezi toti membrii »
Friptura de miel, pentru masa de Paste.
Poza De asemeena  friptura noastra de miel trebuie pregatita la cuptor, la gratar sau la ceaun prin innabusire, nicidecum prin prajire, pentru ca altfel devine periculoasa si suprasolicita pancreasul.


 Friptura de miel reprezinta una din must have-urile oricarei mese de Paste care se respecta. Delicioasa si care pur si simplu se topeste in gura, daca stii cum sa o prepari, friptura de miel condimentata natural (ca nu se mai poarta nici Vegeta si nici Knor-ul) din abundenta cu  rozmarin, cu cimbru, piper si mult usturoi verde si ceapa, face senzatie!
Friptura de miel se prepara foarte simplu, pentru cine nu stie. Multe dintre gospodine stiu ca mielul bun pentru gatit este acela care depaseste 10 kg, pentru ca mieii mai mici de 6,7-9 kg se spune ca sunt toxici , carnea lor fiind  greu digerabila si mai toxica, datorita continutului mare de purina. Din cauza purinelor, carnea de miel  poate provoca probleme persoanelor care sufera de guta sau calculi biliari. (Alt preparat la moda, de Paste este borsul de miel - carnea trebuie adaugata atunci cand apa a dat in clocot. In acest fel sunt eliminate purinele)
 De asemeena  friptura noastra de miel trebuie pregatita la cuptor, la gratar sau la ceaun prin innabusire, nicidecum prin prajire, pentru ca altfel devine periculoasa si suprasolicita pancreasul.

Cum o pregatim?
 Pentru inceput, ca sa fie mai usor de digerat, carnea de miel se pune pentru cateva ore intr-o solutie de apa, otet si condimente la marinat. Condimentele trebuie sa fie din abundenta: piper, cimbru, rozmarin, boabe de mustar, frunze de dafin, maghiran, obligatoriu. Carnea trebuie spalata bine si crustata introducandu-se catei de usturoi in aceasta. Se unge bine carnea cu ulei de nuca (dar se gaseste mai greu, desi este delicios), sau cu ulei de masline extravirgin, se condimenteaza cu cele mai sus specificate si se pune la marinat intr-o solutie din 4 parti apa si o parte otet, minim 24 de ore. A 2 a zi se pune intr-o tava unsa in prealabil cu ulei de masline, se sareaza usor, se adauga felii de morcovi, telina si de cartofiori taiati mari printre bucatile de carne, ceapa verde tocata marunt din plin, patrunjel si usturoi verde, se adauga o cana de apa si se introduce la cuptor. La final se mai adauga inca o serie de patrunjel verde amestecat cu ustoroi verde si gata friptura! Pofta buna si Paste Fericit!

Alte idei excelente pentru a va personaliza friptura de miel ar fi urmatoarele:

1. dupa ce a stat la marinat, inainte dea fi pusa in tava de gatit si
data la cuptor, fripturica se unge cu miere;

2. cana de apa care se adauga peste carnita inainte de a fi introdusa la cuptor se poate 'indoi' jumatate sau mai mult, depinde de gustul fiecaruia cu vin alb, urmand ca inainte de a fi scoasa de tot din cuptor, sa se mai stropeasca cu alt sfert de cana de vin alb de data aceasta 'neindoit';

3. mielul se stropeste si cu lamaie, pentru un plus de gust, inainte de a fi introdus la cuptor;

4. cu 5 minute inainte de a fi scos, mielului i se poate adauga cubulete de unt pentru fragezime, sau se poate taia kaizer ori sunculita afumata si presara felii subtiri o data cu acesta, in momentul introducerii de la inceput in cuptor. 

5. pana aproape de final, friptura de miel va fi gatita la cuptor, acoperita fiind cu  folie de aluminiu, in caz de oala noastra nu are capac,pentru ca ideea este sa se gateasca innabusit, suculenta, asadar cu doar 5 minute inainte de a fi gata, friptura de descopera, pentru a prinde acea frumoasa crusta aurie dupa care ne dam toti in vant ! (dar numai cu 5 minute inainte, altfel riscam sa mancam o friptura uscata)




Poza Alt preparat la moda, de Paste este borsul de miel - carnea trebuie adaugata atunci cand apa a dat in clocot. In acest fel sunt eliminate purinele
 
PS: se spune ca mielul, carnea de berbecut este un afrodisiac natural - substantele nutritive din carnea de miel sau de berbec au capacitatea de a creste capacitatea sexuala a barbatilor si de a trata sterilitatea femeilor. Barbatilor care sufera de o erectie slaba li se recomanda sa consume zilnic o portie de carne de miel sau berbec, bine preparata la cuptor si cu mult usturoi.

Pont!!!  o carnita de miel bine pregatita, bine marinata si bine gatita  nu va mai avea acel iz de oaie de care multi ne ferim, in special copiii (oricum copiilor sub 10 ani nu le este recomandata carnea de miel, asadar pentru acestia vom pregati  friptura la fel numai ca ingredientul principal: carnea de miel va fi inlocuita cu cea de curcan sau piept de pui. Pentru copiii mai mari insa, cat si pentru persoanele mai pretentioase, carnea de miel se va inlocui cu iedul, carnea de ied sau de caprior, care este foarte buna, cu aceleasi proprietati numai ca 'nu miroase a oaie' deloc!!! Puteti incerca sa va convingeti, are acelasi gust ca si carnea de pui numai ca este mai frageda si din pacate mai grasa, decat cea de pui dar fiind Pastele o singura data pe an, putem uita de dieta si ne puterm bucura de o delicioasa masa cu acest preparat!


poze cu delicioase fripturi de miel si berbecut

http://foto.cere.ro/album-slideshow-Friptura+de+miel+pentru+masa+de+Paste-2715.html

Poza Pentru inceput, ca sa fie mai usor de digerat, carnea de miel se pune pentru cateva ore intr-o solutie de apa, otet si condimente la marinat


Poza Delicioasa si care pur si simplu se topeste in gura, daca stii cum sa o prepari, friptura de miel condimentata natural (ca nu se mai poarta nici nici Vegeta si nici Knor-ul) cu  rozmarin, cu cimbru, piper si mult usturoi verde si ceapa, face senzatie


Felicitari de Paste - oua colorate de ciocolata, miei si iepurasi

http://felicitari.cere.ro/Paste-clasice-13.html


Paste

poze funny de Paste


Vecinii ce se urasc de moarte: Oul de Paste vs. Iepurasul de Paste

Vecinii ce se urasc de moarte: Oul de Paste vs. Iepurasul de Paste




Felicitari de Paste - oua colorate de ciocolata si iepurasi

http://felicitari.cere.ro/Paste-clasice-13.html

Paste
Taguri: miel miei paste sarbatoare crestina sfanta duminica sfanta Invierea Domnului frumos primavara mai aprilie martie IIsus Hristos easter ou oua rosii rosu colorate friptura mieluta ieduti capre oi oaie

Adauga subiect nou

Subiect Membru Detalii
Cum sa mincam sanatos, sanatate din plin
Sapte modalitati simple de a manca sanatos

Invata sa-ti echilibrezi viata
http://primulsait.com/

Cheia unei mai bune stari de sanatate consta in aflarea diferentei dintre nutrientii sanatosi si cei nesanatosi. Facand doar cateva schimbari usoare...(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
03 Decembrie 2011


2 raspunsuri
Vezi toate subiectele

Cele mai importante subiecte in categoria Gastronomie

Grup Alimentatia la copii

Ce mi-a placut extraordinar: " s-a constatat ca un copil atinge jumatatea nivelului sau de inteligenta la varsta de 4 ani, la 8 ani se mai adauga 30%, iar restul de 20% din maximul de inteligenta care poate fi acumulat se intregeste abia la varsta de 17 a
A fi parinte este de fapt un curs de invatare continuu, din care copilul incepe sa invete inca din momentul in care se naste. Increderea sau neincrederea, sentimentele profunde de care se bucura, toate sunt determinate de mediul care ii este oferit....(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
07 Ianuarie 2008


2 raspunsuri
Cere.ro