Acasa Grupuri Ciocolata - o delicatesa sanatoasa!
Categoria Membri Tip grup Data fondarii
Gastronomie 6 public 11 Decembrie 2008
Inscrie-te in grup
Moderator
Ultimii membri inscrisi in grup
Vezi toti membrii »

Poza Prajituri din cicocolata - iti lasa gura apa!
 

Ciocolata- o delicatesa sanatoasa!

 Arborele de cacao, cel ce se face vinovat de aceasta minunatie invetata, a fost descoperit in urma cu mai bine 2000 de ani pe taram tropical, in SUA. Acest copac produce niste pastai cu boabe, acestea din urma fiind transformate in pudra, dupa un intreg proces de prajire si macinare. Maiasi si aztezii au fost primii care au folosit boabele de cacao in bucatarie. Acestia fabricau un fel de bautura spumoasa din ciocolata, din pudra rezultata dupa macinarea boabelor, apa, diverse arome, ardei iute si faina de malai. Aceasta bautura rezultata avea voie sa fie consumata numai de catre capatenii, preoti, regi sau conducatori, iar in zilele de sarbatoare avea voie si populatia de rand sa o consume. In Europa, miraculoasele boabe au ajuns abia prin secolul 16 (in anul 1521) cand Mexicul a fost cucerit de europeni, mai exact de spanioli. Chiar si pe taram european, ciocolata era un produs foarte scump si destinat numai celor instariti deoarece ramasese un produs de export pe care nu si-l permiteau multi. Spaniolii au fost cei care au schimbat compozitia ciocolatei foarte mult, fata de ce era atunci, pentru ca doreau sa anuleze gustul foarte amar al produsului, asa ca i-au adaugat diferite arome, scortisoara sau zahar pana a iesit un produs asemanator cu ce consumam noi astazi drept ciocolata. Secolul 19 a venit cu tehnologia si asa s-a nascut si ciocolata tableta. Elvetienii au fost cei care au descoperit ca amestecul de ciocolata cu lapte este nemaipomenit de bun si asa s-a nascut si ciocolata cu lapte (in 1876 elvetianul Daniel Peter). De ce se spune ca este sanatoasa? Pai bautura contine cateva substante, binefacatoare, spun cercetatorii, potrivita foarte tare celor ce sunt predispusi la munci intelectuale, in special. Ciocolata contine o substanta stimulatoare ce ajuta creierul, ca un tonic energizant! Nu face rau la stomac daca nu este consumata cu multe condimente si mult zahar, iar proprietatile sale datatoare de energie si "fericire" o aseaza pe primul loc in lista alimentelor ce indeparteaza depresia. Astazi antioxidantii din ciocolata au fost primii care au atras atentia specialistilor. Studii recente au aratat ca antioxidantii din ciocolata neagra si pulberea de cacao reduc colesterolul rau din organism. Aceste substante se numesc flavonoizi, un subgrup al marii familii a polifenolilor. Ciocolata este si afrodisiac. Se spune ca imparatul aztecilor, Montezuma, consuma pahare uriase de bautura de ciocolata inainte de a se retrage in haremul sau. Sau Casanova..se spune ca ii zicea ciocolatei: elixirul dragostei...stim cu totii de ce a fost in stare Casanova..asa ca nu avem decat sa il credem pe cuvant! Simplul miros al unei ciocolate, ne imbata simturile in ziua de azi. Faptul ca se topeste in gura, imediat cum aceasta trece de buze, iti creeaza o adevarata placere. Sursa Theobroma: " Elaine Sherman, scriitor american contemporan, rezuma in mod elocvent: "Ciocolata este divina, moale, senzuala, profunda, neagra, somptuoasa, satisfacatoare, energizanta, densa, cremoasa, seducatoare, sugestiva, bogata, excesiva, matasoasa, fina, luxurianta, celesta. Ciocolata este o cascada, este fericire, placere, dragoste, extaz, fantezii..ciocolata ne face viciosi,...., pacatosi, sanatosi, ..., fericiti.". Secretul insa nu este sa mancam cat mai multa ciocolata pentru a beneficia de rezultate bune, ci a manca ciocolata cat mai de buna calitate. Ciocolata neagra contine mai putine grasimi, pe care suntem sfatuiti sa le reducem, aceste grasimi iesind la suprafata sub forma de carbohidrati, magneziu, fier. Ciocolata neagra  are de asemenea, mai putine calorii decat celelalte sortimente. Ciocolata alba, cateodata neapreciata de catre experti, contine mai mult calciu, zinc, caroten si riboflavina (vitamina B2) decat ciocolata neagra.


Poza Arborele de cacao, cel ce se face vinovat de aceasta minunatie invetata, a fost descoperit in urma cu mai bine 2000 de ani pe taram tropical, in SUA



Poza Nu face rau la stomac daca nu este consumata cu multe condimente si mult zahar, iar proprietatile sale datatoare de energie si


Dragostea intre iepurasii de ciocolata


Poza




poze cu prajituri delicioase din ciocolata


Poza Prajituri din cicocolata - iti lasa gura apa!


ciocolata - poze


Poza Maiasi si aztezii au fost primii care au folosit boabele de cacao in bucatarie. Acestia fabricau un fel de bautura spumoasa din ciocolata, din pudra rezultata dupa macinarea boabelor, apa, diverse arome, ardei iute si faina de malai.


Bataie in ciocolata!


arta din ciocolata - sculpturi dulci

http://foto.cere.ro/album-Haioase-Arta+din+ciocolata+-+sculpturi+dulci+-1640.html


Poza Arta din ciocolata - sculpturi dulci din ciocolata fina si cremoasa


retete de prajituri - deserturi delicioase

http://foto.cere.ro/album-Diverse-Retete+de+prajituri+tarte+spume+sau+creme+cu+fructe+de+padure-1435.html



Poza mousse de ciocolata cu capsune


torturi dulci, speciale pentru nunti (mai ciudate dar foarte interesante)

http://foto.cere.ro/album-Petreceri-Torturi+speciale+de+nunta+-1566.html


Poza Desprinse ca din poveste, altfel de torturi, speciale pentru o nunta de basm! - mirii adora vacutele, in acest caz!





Taguri: ciocolata sculpturi dulci prajituri pura garsimi mituri elvetia dulce deserturi moi delicioase cremoase crema crema cacao bucatarie deliacatese torturi prajituri martipan forme felii felie prajitura
Nici un subiect postat
Adauga subiect nou
Cere.ro