Acasa Grupuri Ce statiune de la Marea Neagra va place?
Categoria Membri Tip grup Data fondarii
Locatii si calatorii 15 public 06 Iunie 2007
Inscrie-te in grup
Moderator
Ultimii membri inscrisi in grup
Vezi toti membrii »
Marea Neagra

Mamaia: Statiune estivala de renume international, Mamaia se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei (Judetul Constanta), pe fasia de litoral aflata intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol, la 6-8m deasupra nivelului marii, 5 km nord de Municipiul Constanta.De-a lungul tarmului Marii Negre, statiunea dispune de plaje intinse (cca 8 km) si late (100-250 m), cu un nisip extrem de fin, permitand helioterapia si talasoterapia. Mamaia este renumita pentru faptul ca majoritatea celor 50 de hoteluri, vilele si campingurile se afla in imediata apropiere a plajei. Un loc foarte pitoresc il reprezinta "Satul de Vacanta", cu cele 31 restaurante ale sale, impodobite in stil rustic, conform regiunii pe care o reprezinta fiecare si oferind din bucataria respectivei regiuni. Statiunea beneficiaza de o multime de restaurante, gradini, baruri si cluburi de noapte, cofetarii, alimentare, cinematografe, discoteci, parcuri de distractii, terenuri de sport, minigolf , popicarii, teatru in aer liber etc. Teatrul de vara din Mamaia gazduieste in fiecare vara Festivalul muzicii usoare romanesti.


Plaja Mamaia - Marea Neagra

Eforie Nord: Statiune cu sezon permanent, integrata orasului Eforie (9.461 locuitori la 1 iulie 1991), aflata la extremitatea sud-estica a Romaniei (Constanta -Techirghiol), la 6-20 m peste nivelul marii, la 14 km distanta de Municipiul Constanta. Plajele au un nisip fin si sunt amenajate pentru helioterapie si talasoterapie. Pe malul Lacului Techirghiol exista un Complex pentru tratament in aer liber. Acesta este dotat cu instalatii pentru impachetari cu namol rece provenit din lac. Exista zone delimitate pentru bai in lac.
Eforie Sud: este o statiune estivala integrata orasului Eforie (9.461 locuitori la 1 iulie 1991), aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, in Judetul Constanta, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, 6-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta.
Techirghiol:Oras situat in extremitatea sud-estica a Romaniei (Judetul Constanta), pe malul dinspre nord-vest al Lacului Techirghiol (11,6 km 2), 15-20 m deasupra nivelului marii, 18 km sud de Municipiul Constanta, nu departe de mare (3 km). Lacul Techirghiol este renumit pentru apa sa sarata (grad de mineralizare: 86gr/litru) si pentru namolul sapropelic cu efecte extraordinare in tratamentul bolilor reumatismale degenerative.
Costinesti: Statiune estivala aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, in raza Comunei Tuzla (Judetul Constanta) pe tarmul Marii Negre, 10 m deasupra nivelului marii, la 28 km sud distanta de Constanta.Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, aerosolii puternic salinizati, radiatia solara si apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magnesiana, hipertonica (mineralizare: 15,5 gr). Plaje intinse cu nisip fin, ideale pentru helioterapie si talasoterapie.Statiunea este recomandata atat pentru petrecerea vacantei cat si pentru persoanele suferinde. Aici se pot trata boli reumatismale degenerative, in stare latenta, stari de slabiciune, anemie secundara, rahitism, decalcifiere, hipertiroidie, dermatoze (psoriazis) etc. Hoteluri, vile, campinguri, restaurante, baruri, cluburi de noapte, cinematografe etc. Statiunea gazduieste un modern complex de vacanta pentru tineret, si o tabara studenteasca internationala, careia i se datoreaza renumele statiunii.
Olimp: Statiune estivala aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei (Judetul Constanta), intr-o zona cu o vegetatie relativa bogata (paduri cu specii de arbori din zone meridionale), pe tarmul Marii Negre, la 7 km nord de orasul Mangalia.Statiunea se afla pe un dig natural , la 20-30 m deasupra nivelului marii, si dispune de plaje inguste si intime, cu nisip fin, recuperate din mare prin crearea de golfulete artificiale. Statiunea este atat un loc de petrecere a vacantei cat si un loc de tratament pentru cei bolnavi.
Neptun.Statiune estivala mondena (aparuta in deceniul al 7-lea) aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe tarmul Marii Negre, la 5-20 m deasupra nivelului marii, intr-o zona relativ verde (paduri cu specii de arbori meridionali). Statiunea se gaseste la 6 km nord de orasul Mangalia.In afara bazei hoteliere, aici exista un "sat de vacanta" (casute de vacanta) si doua popasuri turistice. Punct de plecare pentru a vizita diferite zone de interes turistic (turul litoralului romanesc, excursii in Delta Dunarii, excursii la ruinele vechii cetati Histria, secolul VII i.e.n., podgoriile Murfatlar, monumentul Tropaeum Trajani de la Adamclisi etc.). De asemenea, se organizeaza excursii pe litoralul bulgaresc al Marii Negre (Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Varna). Parc dendrologic (cedrii, chiparosi, pini, stejari, tei, mesteceni etc.).
Jupiter: Statiunea Jupiter este o statiune estivala aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe tarmul Marii Negre, la 5 km nord de orasul Mangalia Venus: Statiune estivala aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei (Judetul Constanta), pe tarmul Marii Negre, la 3-20 m deasupra nivelului marii, la 3 km distanta de orasul Mangalia.
Mangalia: Mangalia este un oras aflat in extremitatea tarii (Judetul Constanta), la tarmul Marii Negre, la 0-10 m deasupra nivelului marii, la 44 km sud de Municipiul Constanta, la sud de paralela 44, la aceeasi latitudine cu statiunea franceza Nisa;Atractii turistice: un mormant scit descoperit in anul 1959, cand arheologii au dat la iveala fragmente dintr-un papirus in limba greaca, primul document de acest fel gasit in Romania; morminte de incinerare (necropola cetatii Callatis datand din secolele IV-II i.e.n.); ruinele cetatii Callatis (secolul VI i. e.n.) ; moscheea turceasca (secolul XVI); Muzeul Arheologic adapostind o insemnata colectie de amfore si sculpturi din perioada Greciei antice, fragmente de sarcofage de piatra etc.
Vama Veche, este localitate de frontiera, aici aflandu-se un important punct de trecere frontiera spre Bulgaria. O localitate mica, situata la cativa km sud de 2 Mai, a devenit in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat datorita atmosferei de nonconformism. Statiunea se gaseste la doar cativa kilometri de Mangalia.Cazarea se face in mare parte in casele satenilor dar exista si un camping bine utilat pe plaja. In ultima vreme au aparut si vile specializate in turism in care gradul de comfort este mai ridicat.
Marea Neagra- faleza Vama Veche


   


Taguri: Plaja Mamaia Marea Neagra Romania turisti turism frumos

Adauga subiect nou

Subiect Membru Detalii
avem statiuni frumoase
intr-adevar daca s-ar investi un pic mai mult in acestea..ar fi super ok..
dar daca e sa comparam statiunile romanesti de acum cu aceleasi de acum 10ani..vom constata ca numai ca cei care au foarte multi bani isi vor permite sa vada schimbarea..in...(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
21 Iunie 2007


1 raspunsuri
Costinesti
am fost anul trecut... si mi-a placut f mult..chiar am fost incantata

am mai fost acum ceva ani si era destul de uratel..insa anul trecut..super!!!!!
f multi tineri, distractie la greu, discoteci in aer liber, preturi bune..pentru toti!
Raspunde Citeaza
adaugat pe
19 Iunie 2007


1 raspunsuri
mamaia
si nu pt fite(alea nu le suport) dar pt ca are cea mai frumoasa plaja(cea mai lata de pe litoral)..are si telegondola ..are si Aqua Magic-ul pe care il ador si mi se pare cea mai buna investitie facuta pe litral la noi(toaca o groaza de bani si s-au...(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
13 Iunie 2007


2 raspunsuri
vama veche: locul copilariei/adolescentei mele..
prima mea "iubire" ...acolo m-am dezvirginat de 1 mai, la vama veche in 2000,eram si io pustan.. ..ce vremuri...ce amintiri!:)))
Raspunde Citeaza
adaugat pe
12 Iunie 2007


1 raspunsuri
nu-mi place niciuna!
...none!
Raspunde Citeaza
adaugat pe
12 Iunie 2007


1 raspunsuri
Vezi toate subiectele

Cele mai importante subiecte in categoria Locatii si calatorii

Grup Hai la plaja...sa ne bronzam!

copii pana la 2 ani nu trebuie expusi la soare deloc!
eventual cateva minute pe zi, si acelea doar dimineata la 9 sau seara la 18....dupa varsta de 2,3 ani insa acesta poate sta "cremuit" cu FPS 50, intre orele bune, pana in ora 10:30 si dupa ora 17.00, protejat de palariuta si tot arsenalul.
Raspunde Citeaza
adaugat pe
10 Iulie 2008


1 raspunsuri
Grup Hai la plaja...sa ne bronzam!

eu ma dau cu ulei de masline la plaja
dupa ce ma dau cu o crema cu FPS , ma dau deasupra cu ulei de masline, pt stralucire si pt un bronz mai rapid..dar nu direct pe pielea mea ci numai dupa ce m-am dat cu FPS, altfel risc arsuri solare..
Raspunde Citeaza
adaugat pe
02 Iulie 2008


1 raspunsuri
Grup Hawa Mahal - Palatul Vanturilor din Jaipur

a fost un prieten de al meu..viata acolo cum nu ati vazut decand mama v-a facut!!!!mi-a zis ca e nemaipomenit..ce viata duc aia, lispita de griji.. sunt mai saraci ca noi insa zambesc tot timpul si se bucura de tot
ce obiective cele mai interesante vizitate, din pct de vedere turistic ma refer: Palatul Orasului ce contine cica un muzeu cu manuscrise rare, exponate deosebite din picturile lui Rajput si Mughal, apoi Observatorul Jantar Mantar construit in 1726 din...(mai mult)
Raspunde Citeaza
adaugat pe
28 Noiembrie 2007


1 raspunsuri
Cere.ro