Acasa Grupuri Barcelona - Sagrada Familia, Les Rambles sau parcul Guell in superba si cosmopolita, capitala catalana
Categoria Membri Tip grup Data fondarii
Locatii si calatorii 4 public 17 Noiembrie 2008
Inscrie-te in grup
Moderator
Ultimii membri inscrisi in grup
Vezi toti membrii »
Barcelona, capitala Cataloniei si al doilea cel mai mare oras al Spaniei, dupa capitala tarii, Madrid se afla pe coasta Mediteranei, la 160 km sud de lantul muntos Pirinei, de la granita cu francezii.
Distanta dintre Barcelona si  Madrid este de 628 km.
Atractii turistice:
Barcelona are o arhitectura de neegalat in lume, ce cuprinde toate stilurile: de la cel roman si gotic, pana la cel international (sticla-metal) al lui Mies van der Rohe. Ornamente bogate, mozaicuri lucitoare, sticla colorata, faianta, lemn, marmura si piatra, in combinatii care sfideaza conventionalul. Intalnirea cu arhitectura lui Antonio Gaudi este coplesitoare. Constructiile imaginate de genialul excentric impresioneaza si uimesc deopotriva. Devenita aproape simbolul orasului Barcelona, biserica Sagrada Familia este cea mai cunoscuta si reprezentativa constructie.
O trasatura notabila este Les Rambles, o serie de bulevarde care pleaca din centrul orasului spre frontul de apa, plin de oameni pana noaptea tarziu, cu florari, vanzatori de pasari, artisti de strada, cafenele si restaurante. Merg�nd in sus sau in jos pe Les Rambles poti vedea prestigioasa opera El Liceu, pia�a alimentar� La Boqueria si Piata Placa Reial, cu ale sale arcuri si palmieri, printre alte cladiri interesante.

Les Rambles se termina in portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indica spre mare. In apropiere se afla Museu Maritim (Muzeul Maritim) care prezinta istoria vietii din Mediterana. Cladirea muzeului este fostul santier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana. Vechiul port ofera felurite splendori, incluzand si cel mai mare Acvariu din zona mediterana.
 Muzee: Exista un muzeu ce contine lucrari mai putin cunoscute ale lui Pablo Picasso din tineretea sa. Pentru cei interesati de arta, Muzeul National de Arta al Cataloniei merita vizitat. Contine picturi pe pereti din biserici si capele romanice din Catalonia, care au fost transferate muzeului. De asemenea un alt muzeu ce merita vazut este Muzeul de Arta contemporana, nu doar pentru picturile si sculpturile sale, ci si pentru arhitectura sa, cladirea fiind conceputa de arhitectul american Richard Meier.
Pentru vederi spectaculare ale orasului si liniei de coasta exista doua dealuri: Montjuic, lang� port, si Tibidabo, cu mai mult de 500 metri inatime, cu un parc de distractie in varf..
Catalonia este cea mai interesanta regiune din punct de vedere gastronomic. Amestecurile de fructe de mare cu legume sau carne si cartofi sunt foarte gustoase.
Sagrada Barcelona
Considerata de multi cel mai frumos oras nu doar din Spania, ci din intreaga Europa, Barcelona era centrul unui adevarat imperiu mediteranean pe vremea cand Madridul era un biet avanpost maur in mijlocul Peninsulei Iberice. Superba si cosmopolita, capitala catalana este considerata astazi al doilea oras al tarii, rivalizand cu Madridul atat in ceea ce priveste viata culturala, cat si cea sociala. Catalanii sunt la fel de activi ca madrilenii, insa mult mai mandri si mai bataiosi, vorbindu-si cu mandrie limba, folosita, de altfel, si in mass-media locala. Circa o saptamana este necesara pentru descoperirea Barcelonei, riscul unei sederi prelungite fiind sa nu mai doriti sa plecati de aici, caci acest oras are totul, incepand de la istorie si armonie pana la activitati sportive si cartiere de afaceri. Insa, mai presus de orice, Barcelona are farmec, cu care e bine sa va umpleti bine bateriile, pentru ca nu-l veti mai intalni sub aceasta forma in nici o alta parte a lumii.
Sagrada Familia
Inainte de a fi simbolul Barcelonei, Sagrada Familia este capodopera lui Antonio Gaudi, unul dintre cei mai excentrici si mai talentati arhitecti ai Spaniei. Construirea acestei biserici nonconformiste a inceput in 1882, sub supravegherea atenta a proiectantului sau de geniu. Stingandu-se din viata in 1926, Gaudi a lasat in urma planul general al cladirii si cateva note privind structura acesteia. Mare parte din aceste documente s-au pierdut in timpul razboiului civil din 1936, dar edilii orasului nu s-au dat batuti si constructia a fost reluata in 1957. Gaudi proiectase cladirea cu trei fatade imense, cele laterale (Nasterea si Pasiunea) fiind vizibile in prezent dintre nord-estul, respectiv sud-vestul bisericii, iar cea centrala (Gloria, inca neinceputa) urmand sa serveasca drept intrare. Cele patru clopotnite ale fiecarei fatade urmeaza sa reprezinte cei 12 apostoli, cele patru turnuri mai ample care incercuiesc turnul central al Mantuitorului fiind dedicate evanghelistilor Marcu, Matei, Ioan si Luca. in prezent, doar opt turnuri se ridica deja spre cerul Barcelonei.
Antonio Gaudy Cornet (1852-1926) face parte din clubul select si din ce in ce mai vast al marilor arhitecti spanioli. Ceea ce il face special este fantezia sa fara limite, care i-a permis sa gaseasca intotdeauna solutii constructive indraznete. De aceea cladirile sale au forme fantastice, inspirate din regnul vegetal sau animal sau chiar din mitologie.

Catedral de la Seu
Catedrala din Plaza de la Seu este o structura gotica elaborata, construita intre 1298 si 1450. Turla si fatada gotica au fost adaugate insa mai tarziu, abia in 1892. Interiorul bisericii este foarte bogat, remarcandu-se stranele minutios sculptate, mormantul Sfintei Eullia (careia ii este dedicata) si galeriile ample. Pe treptele catedralei se aduna din pacate turme de cersetori, cu un aspect prea putin catalan. Piata din jur este foarte animata, aici reunindu-se frecvent mimii si artistii ambulanti. Duminica dimineata in acest loc se danseaza sardana, un dans traditional catalan.

Santa Maria del Mar
Cea mai simetrica biserica a Barcelonei si cu siguranta cel mai bun exemplu de structura gotica mediteraneana din localitate, Santa Maria del Mar a fost construita intre 1329 si 1383, urmare a unui juramant facut cu un secol in urma de Jaume I, privind ridicarea unui lacas de cult dedicat protectoarei marinarilor. Biserica isi datoreaza actualul aspect gratios furiei anticlericale a anarhistilor din 1936, care au distrus in mare masura cladirea veche. Bazilica, avand multe capele si strane din lemn, a ars 11 zile la rand, aproape prabusindu-se din cauza caldurii degajate de flacari. A fost restaurata dupa incheierea razboiului civil din Spania (in 1939) de mai multi arhitecti apartinand scolii post-Bauhaus, care au incercat sa-i pastreze puritatea formala initiala.

Casa de la ciutat - Ajuntament de Barcelona (Primaria)
Situata in Plaza Sant Jaume - inima cartierului gotic barcelonez, la numarul 1, primaria a fost construita in secolul al XV-lea. Peste drum se inalta Palau de la Generalitat, candva un forum roman, astazi sediul guvernului autonom catalan. Primaria se distinge prin superbele sale sali interioare, dintre care iese in evidenta Sale de Cent, sediul primului parlament european, de unde Consiliul celor 1.000 a condus Barcelona intre 1372 si 1714. Deosebit de frumoasa este si Sale de Croniques, decorata de imensele picturi murale negre cu auriu ale lui Josep Maria Sert, realizate in 1928 si ilustrand campania catalana organizata in secolul al XIV-lea in Bizant si Grecia.

Parcul Guell
Gaudi a construit aceasta casa intre 1886 si 1889, pentru contele Eusebi de Gaell Bacigalupi, principalul sau protector. Imobilul este una din cele mai reusite lucrari ale arhitectului si singura resedinta privata deschisa in prezent pentru public. Fatada intunecata contrasteaza dramatic cu interiorul somptuos, unde coloane Art Nouveau in forma de sulite incadreaza ferestrele, sprijinind plafonul din lemn bogat sculptat. Stilul specific arhitectului este insa cel mai evident pe acoperis, unde cosurile din ceramica multicolora atrag privirea prin aspectul lor vesel, amintind de operele ulterioare ale lui Gaudi, Parcul Guell si La Pedrera. De remarcat girueta in forma de liliac de pe cel mai inalt horn al acoperisului, simbol al lui Jaume I Cuceritorul, care a adus casa de Aragon la apogeu, in secolul al XIII-lea.

Casa Mila - La Pedrera
Cunoscuta mai curand ca La Pedrera (Cariera de piatra), Casa Mila se distinge prin designul sau original, extrem de laudat astazi, dar foarte contestat in epoca. Finalizata in 1910, casa i-a inspaimantat pe locuitorii de atunci ai Barcelonei prin aspectul sai mistic, datorat in mare masura hornurilor atat de bizare, incat au fost supranumite de localnici espantabruxes (sperietoare de vrajitoare). Armata de cosuri de pe acoperis, comparata ba cu un harem de femei acoperite de voaluri, ba cu un regiment de soldati cu coifuri metalice, ofera un spectacol unic in dupa-amiezele tarzii barceloneze, cand sunt scaldate in lumina soarelui care coboara spre apus. In mansarda casei s-a infiintat Espai Gauie (Spatiul Gaude), care descrie excelent repartizarea operelor lui Gaude pe intreg teritoriul Spaniei. Mai multe exponate ofera explicatii privind teoriile si tehnicile de constructie ale arhitectului, inclusiv o macheta rasturnata a criptei familiei Guell din Santa Coloma. Pentru un plus de autenticitate, apartamentele casei sunt inca locuite.

Casa Batllo
Tot creatia lui Gaudi este si aceasta spectaculoasa casa cu acoperisul ondulat si solzos, reprezentand balaurul ucis de Sfantul Gheorghe, si balcoane ornate cu motive de oase si cranii, sugerand victimele monstrului. Temele sunt imprumutate din istoria medievala a Cataloniei, caracterizata de fervoarea religioasa.

Omagiu cubist
Intrucat Picasso a locuit in Barcelona in tinerete (1901-1906), orasul i-a dedicat un muzeu. Aici sunt expuse cateva din primele lucrari ale artistului (din perioadele albastra si roz), precum si faimoasele interpretari cubiste, din anii '50, ale capodoperei lui Velazquez, Las Meninas. Ca fapt divers, termenul meninas desemneaza domnisoarele de onoare ale unei infante sau regine spaniole.

Barcelona este renumita atat pentru teatrele sale de avangarda, cat si pentru cluburile de dans. Pentru flamenco se poate merge la El Cordobes , pe Rambla, sau la Los Tarantos , in Plaia Reial. O noapte de dans fara pauza e garantata de intrarea in clubul La Paloma , un fel de Studio 54 in zilele lui de glorie, versiunea spaniola.

Gradina zoologica
din Barcelona este una din cele mai mari din Europa, gazduind multe specii de animale. Vedeta sa a fost insa multa vreme unica gorila alba din lume, numita Floquet de neu (Fulg de nea), pe care turistii stateau la coada ca sa o poata vedea. Din pacate senzationala primata s-a stins din viata in iarna lui 2003, in urma unui cancer de piele.
Fantana magica - Intr-o splenodare de culori, apa tasneste in ritmuri muzicale, delectand turistii, in serile calde de vara.
(sursa informatii: Besttourism, Wikipedia).

poze Barcelona - obiective turistice ce trebuie vazute!
http://foto.cere.ro/album-slideshow-Barcelona
+-+Sagrada+Familia+Les+Rambles+sau+palatul+Guell+in+superba+si+cosmopolita+capitala+catalana-2289.htmlPoza Construirea acestei biserici nonconformiste a inceput in 1882, sub supravegherea atenta a proiectantului sau de geniu. Stingandu-se din viata in 1926, Gaudi a lasat in urma planul general al cladirii si cateva note privind structura acesteia.Poza  Barcelona - Considerata de multi cel mai frumos oras nu doar din Spania, ci din intreaga Europa, Barcelona este centrul unui adevarat imperiu mediteranean

Joc de culori - fantanile cantatoare din Barcelona


Poza Casa Batllo Tot creatia lui Gaudi este si aceasta spectaculoasa casa cu acoperisul ondulat si solzos, reprezentand balaurul ucis de Sfantul Gheorghe, si balcoane ornate cu motive de oase si cranii, sugerand victimele monstrului.


Barcelona - pentru turisti


poze manastirea Montserrat


Poza  	Montserrat - Manastirea Fecioare Negre din Catalonia, Barcelona

poze parcul Guell (Gaudi)

 

Poza Parcul Guell al lui Antonio Gaudi din Barcelona

Taguri: Barcelona sagrada Familia antonio gaudi turism turisti oras latino caliente spania Rambles spaniol palatul Guell fantana magica cosmopolita capitala catalana santa batle gaudi picasso
Nici un subiect postat
Adauga subiect nou
Cere.ro